Området

Björknäs är ett trevligt område i Boo, Nacka kommun med blandad bebyggelse med såväl äldre som nybyggda moderna villor. Området som nås direkt efter överfart av Skurubron från Stockholmssidan. Björknäs har ingen naturlig centrumkärna men det finns ett kommersiellt centrum (byggt cirka 1990) som består av bland annat en nyrenoverad ICA-butik, postombud, Apotek, kemtvätt och restaurang.

Närheten till naturen och bad i Glasbrukssjön – med badklippor och en stor badstrand med tillhörande badbryggor – i kombination med närheten till service och kommunikationer gör området populärt och attraktivt. I närområdet finns även motionsspår och Booleden för den som vill vandra i Nackas skogsområden.

Skolor och barnomsorg
I Björknäs finns det flertalet förskolor att välja bland. På promenadavstånd finns bl a förskolan Bågen. I Björknäs/Eknäs ligger Björknässkolan (F-9). I anslutning till skolan finns Björknäs IP med bl a en friidrottsanläggning, fotbollsplan och två st ishallar. I Nacka kommun finns även flera gymnasieskolor såväl kommunala som privata och dessutom med olika specialinriktningar. Läs gärna mer om skolor och barnomsorg på kommunens hemsida www.nacka.se.

Kommunikation
På några minuters promenadavstånd finns busshållplatsen Koldalsvägen på Värmdövägen med direktbussar som når Slussen inom 15 minuter. Med bil når man Stockholms City på 10-15 minuter. Besök gärna www.sl.se för mer information om kollektivtrafik i Nacka.Övrigt

I Nacka, strax öster om Stockholm, bor c:a 100.000 människor. Bebyggelsen är varierad och de fyra kommundelarna; Boo, Fisksätra/Saltsjöbaden, Sicklaön och Älta har alla nära till stora och orörda naturområden. Nacka brukar benämnas som kommunen som ligger mitt emellan Stockholm och dess enastående skärgård. På hemsidan www.nacka.se kan du läsa dig till det mesta om vår vackra kommun.