Informationsbrev till medlemmar i BRF Björklunden 14 i Björknäs 2022 nr.7

Fuktmätning 

Den fuktskada styrelsen informerat om i föregående informationsbrev har härletts till badrummet på nedre plan. Tyvärr har det uppdagats ytterligare en fuktskada på Hjortängsvägen i en annan bostad kopplat till badrummet på övervåningen. Styrelsen kommer erbjuda samtliga boende en fuktmätning, mer detaljer kring detta lämnas inom kort.  

Brevlådor 

Den 25 februari monterades dom nya låsbara brevlådorna i enlighet med vad som beslutades vid extrastämman i november. Enhetliga adresskyltar sattes upp och alla boende fick även en “Ingen reklam, tack”-skylt utdelad i sin brevlåda.  

Gatunamnsskyltar 

Styrelsen har monterat gatunamnsskyltar vid föreningens två infarter. Förhoppningsvis ska detta underlätta för leveranser att komma till rätt adress då det varit vissa problem med detta historiskt.  

Markiser  

Styrelsen har tillsammans med en boende tagit in offerter samt beslutat om två godkända kulörer (5380/24 samt 5380/107) för markiser från Haga Solskydd. Ett mail från Fastum-portalen skickades ut den 18 februari tillsammans med prisförslag för två varianter av installationer (mitt- respektive gavelradhus).  

Företaget erbjuder 20% rabatt för alla som beställer innan året är slut. Kontakta Christofer Mörne (tel: 08-40026407) på Haga Solskydd om du är intresserad av erbjudandet och vill ha en offert utifrån dina önskemål. Den som vill se exempel på den färdiga installationen kan kontakta dom boende på Hjortängsvägen 22B som nyligen fått sin markis monterad. 

Årsredovisning 2021 

Fastum har tagit fram årsredovisningen för 2021 och granskningen är färdigställd av revisorn Magnus Emilsson hos BoRevison som valdes till föreningens revisor vid den ordinarie stämman 2021. En kortare presentation av årets utfall kommer genomföras vid ordinarie stämma. 

Ordinarie stämma 2022 avseende året 2021 

Då det i föreningens stadgar är fastslaget att motioner får skickas till och med den sista april kommer årsstämman hållas i slutet av maj alt början av juni. Fundera på om du vill skicka in en motion eller kontakta styrelsen om du har andra önskemål att föra fram. Kallelse kommer att skickas ut i sedvanlig ordning. Är du intresserad av styrelsearbete eller annat engagemang i vår förening får du gärna kontakta valberedningen eller styrelsen, det finns för närvarande en ledig plats i styrelsen. 

Vårstädning 

Datum: 15 maj 

Från: kl 9.30

Plats: Vi träffas vid containern på Hjortängsvägen 22 

I samband med föreningens första städdag kommer styrelsen hyra en container från Nacka Vatten och Avfall där alla boende har möjlighet att slänga grovsopor. Containern kommer placeras på vändplan vid Hjortängsvägen 22 under onsdagen den 11 maj och hämtas måndag den 16 maj. Lämning och hämtning  av container sker mellan kl 07-21. I containern får du endast slänga rent återvinningsmaterial  dvs grovavfall. Det är inte tillåtet att slänga följande i containern: 

 • Elavfall (allt med sladd eller batteri) 
 • Bildäck 
 • Vitvaror 
 • Kemikalier 
 • Färgrester och oljor 
 • Byggavfall 

Utöver detta har föreningen beställt 30 st säckar för trädgårdsavfall som också levereras den 11 maj med upphämtning den 16 maj. 

Planerade aktiviteter att göra under städdagen:  

 • Städa gemensamma ytor (grenar, kottar, skräp etc) 
 • Kratta iordning grusade ytor 
 • Sopa undan grus vid sopstationerna 
 • Klippa buskar 
 • Flytta brevlådor på Björknäs skolväg 8 
 • Räta upp skylten vid infarten till Hjortängsvägen 22 
 • Övrigt 

Styrelsen ordnar med korvgrillning och fika! 

Vänliga hälsningar 

Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *