Informationsbrev till medlemmar i BRF Björklunden 14 i Björknäs 2021 nr.2

Hej! 

Styrelsen har skapat en hemsida för föreningens medlemmar som ni hittar på www.bjorklunden14.se  

Där finns bl.a. tidigare informationsbrev till medlemmar, kontaktuppgifter till styrelsen, samt dom lägenhetsuppgifter alla tilldelades på en USB-sticka vid inflyttning.  

Detta är styrelsens sista pappersutskick med information till alla medlemmar, framöver kommer hemsidan användas som primär informationskanal. Vi kommer dock även avisera i Facebook-gruppen när det finns nyheter att ta del av på hemsidan. Gruppen hittar ni om ni söker på www.facebook.com/groups/bjorklunden14

Byggherrens kvarvarande åtaganden 

Styrelsen har träffat byggherren och den entreprenör som ska utföra kvarstående arbeten åt föreningen. Det som återstår är bland annat planteringar på gemensamma ytor, spaljé vid soptunnor på Björknäs skolväg, markering av p-platser, samt vissa andra mindre åtgärder. En slutlig överenskommelse ska träffas innan arbetet startar. 

Viktig information från Fastum 

Din betalningsavi skickas nu till vår kundportal Fastum Direkt. 

De skickas enligt den leveransmetod du väljer, de alternativ som finns är: SMS, E-post, E-faktura* och Kivra. Om val av leveransmetod uteblir kommer din avi att skickas i pappersform. Tar du idag emot våra utskick via Kivra och även fortsättningsvis önskar det, måste du aktivt välja Kivra i fastumdirekt.se. Om du idag har E-faktura behöver du endast göra ett val om du önskar byta från E-faktura. Oavsett vilken leveransmetod du väljer hittar du alltid din betalningsavi på fastumdirekt.se. 

Månadsutskick 
Avier kommer nu skickas en per månad i stället för tre per kvartal. Om du idag har någon annan intervall, t.ex. en avi per kvartal eller halvår blir det oförändrat för dig. 

Bättre översikt på dina betalningar till oss 
Du ser direkt ditt saldo i Fastum Direkt, både om du har kvar att betala eller om du har ett överskott. 

Mitt nätverk – bjud in ytterligare personer som kan se betalningsavi 
Du som är avimottagare har möjlighet att bjuda in ytterligare person som kan se fakturan. Användbart för delägare. 

Autogiro – inga avier skickas längre 
Autogiro är ett betalsätt och kan följas på Fastum Direkt. Vi ber dig med autogiro anmält hos oss säkerställa att autogirodragning sker som den ska för avgift/hyra som ska vara betald i juni månad. Vi upphör nu med att skicka ut avier på papper till de med autogiro. 

Avgränsning mellan fastigheter 

Våra grannar på Björknäs skolväg 10 planerar att bygga en avgränsning mellan fastigheterna i from av en spaljé om ca 170 cm. BRF Björklundens styrelsen är inte delaktig bygget och detta planeras och bekostas helt av den andra föreningen. 

Markiser 

Styrelsen har fått förfrågningar angående möjlighet att montera markiser vid uteplatserna. Vi kommer i samråd med dom intresserade besluta om vilken/a färg/er som ska tillåtas. Utöver detta ska styrelsen se över möjligheten att få någon form av “grupprabatt” och undrar därför om det finns ett intresse från fler medlemmar att installera markiser. Kontakta gärna styrelsen snarast om du är intresserad. 

Myror 

Vissa av oss verkar ha fått objudna gäster inomhus, här finner du tips på vad du själv kan göra för att bli av med myrorna https://www.villaagarna.se/radgivning-och-tips/tradgard/skadedjur/myror-sa-blir-du-av-med-dem/  

Vi i styrelsen önskar er alla en trevlig sommar! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *